Passiefhuis Renovatieproject Lutterbrink

E: info@luchtdichtrenoveren.nl

Fase 1 van de herstructurering van het Bijvank – Noord bestaat uit de passiefhuis renovatie van de woningen aan De Lutte- en Denekampbrink. Voor de renovatie stonden hier 33 hobbykamerwoningen. Van deze woningen zijn er 5 gesloopt en 28 gerenoveerd tot passiefhuis. Bewoners hebben tijdens bewonersavonden samen met Domijn en architect het ontwerp van de woningen vastgesteld.

Passiefhuis heeft dikke jas
Naast een mooie uitstraling zijn de woningen aan de Lutte- en Denekampbrink om nog een reden bijzonder; het zijn passiefwoningen. Dat houdt in dat de woning als het ware een hele dikke jas heeft gekregen en dat de woning energiezuinig is.

Tijdens bewonersavonden is door de aannemer (BAM) en de architect (Wismans en de Jong) aan bewoners wat een passiefwoning is en hoe bewoners de woning straks moeten gebruiken. Ook heeft een bewoner die in een passiefwoning in Rotterdam woont, verteld hoe het is om in een dergelijke woning te wonen.

Energiecoach
Om te zorgen dat de bewoners voldoende uitleg en begeleiding krijgen bij het gebruik van hun nieuwe passiefhuis, hebben Domijn en BAM een bewoner uit de wijk aangesteld als energiecoach. Deze bewoner is Tim Rozeboom.